socha archanděla Rafaela

Na prostranství západně od kostela Všech Svatých stojí na vysokém podstavci socha archanděla Rafaela. Spodní část je tvořena dvoustupňovou základnou, vysokou hranolovou patkou zakončenou ústupkem přecházejícím do středové části s oblounem ve spodní partii. Na čelní straně středové části je v rytém rámu umístěn pozlacený rytý majuskulní text s datací C: S: V: R: / S: S: P: V: E: / 1749. Vysoká středová část je zakončena vyloženou profilovanou římsou. Vlastní skulptura v mírně podživotní velikosti stojí na nízkém plintu. Archanděl je zpodobněn jako mladý muž oděný v klerice s krátkým pláštěm. Splývavý šat má vykasaný nad pravé obnažené koleno. Na čelní straně pláště má aplikovány pozlacené mušle. V pravé v lokti pokrčené ruce drží poutnickou hůl, levou rukou přidržuje kadidelnici. Tělem postavy s výraznými křídly probíhá mírný esovitý pohyb, pravou nohu má mírně nakročenou směrem vpřed. Hlava je mírně pootočena k pravému rameni. Anděl hledí k zemi, obličej je lemován dlouhými vlnitými kadeřemi. Ve vlasech má čelenku. Patrně starší sokl je vytesán ze žlutohnědého pískovce, mladší skulptura z šedého pískovce.