kříž

Při komunikaci mezi zastavěnou plochou hmotové fronty zástavby umístěn kamenný kříž. Sokl kříže stojí na základně čtvercového půdorysu o dvou schodišťových stupních. Výškově odstupňovaný je členěn na přízemní část s profilací výžlabku ve vrcholu a navazující ustupující středovou část s vyloženou oblounovou římsou ve spodní části, směrem k vrcholu se zúžující a zakočenou profilovanou vyloženou římsou. Stěny soklu jsou členěny rytými rámy s konvexně propnutýmy kouty. V přední části je rytý rám doplněn nápisovou kartuší v nízkém reliéfu přibližně kasulového tvaru s motivem rokaje ve vrcholu a rytými iniciálami v ploše: M Z/ A 1733. Na sokl dosedá nízký pylon s rytými rámy zdobenými po vrcholovou římsu zavěšenými zvonkovými závěsy. Pod vrcholovou římsou je pylon zakočen římsovou hlavicí s postranním motivem voluty. Ve vrcholu nese vlastní kříž na nízké patce a přibližně trojlaločným zakončením ramen. Korpus Krista mírně prověšen s bederní rouškou upevněnou v uzel na pravém boku a hlavou nakloněnou k pravému rameni. Nad hlavou je na svislém břevnu umístěna nápisová blána s monogramem : I N R I rozměry: sokl cca 0,8 . 0,8m, výška cca 5,5 - 6m materiál: kámen - pískovec