městský dům

Řadový zděný třípodlažní objekt ukončený sedlovou, plechem pokrytou, střechou s asymetrickým, okapově orientovaným hřebenem. Dům je situován v západní frontě zástavby ulice Ostrožné. Pětiosé průčelí člení hladké lizénové rámce 1. a 2. patra, které nasedají na novodobou odstupňovanou pískovcovou kordónovou římsu parteru. Ten je novodobě prolomen čtveřicí skleněných výkladců se symetricky situovaným, rovněž nově upraveným dveřním otvorem. Obklad parteru vyskládán z obdélných pískovcových desek. Vpadlá obdélná pole okenních parapetů prvního patra tvoří novodobé repliky klasicistních štukových prvků – motiv koše s květinami, po stranách doplněný akantovými rozvilinami. Suprafenestry oken prvního patra vyplňují opět novodobé repliky původního klasicistního štukového prvku rozety s vegetabilním dekorem po stranách. Obdélné okenní otvory druhého patra opatřeny novodobou jednoduchou šambránou, absentuje kordónová římsa mezi prvním a druhým patrem. Průčelí završeno profilovanou odstupněnou korunní římsou. Na mírně šikmé uliční partii střechy osazena pětice nových vikýřů půlkruhového tvaru, jež prosvětlují nyní zrekonstruovanou půdní vestavbu z počátku 90. let 20. století. Veškeré okenní výplně na uliční fasádě z EUROprofilů s členěním do šesti tabulek poměrně hluboko zapuštěné do kolmo vříznutých špalet. Dvorní fasáda hladká, traktována pouze čtveřicí okenních os se dvorním jednoduchým dveřním otvorem situovaným v prvé ose od severu. Okenní výplně do šesti tabulek z EUROprofilů.