měšťanský dům tzv. Rawův dům

Objekt zaujímá prestižní polohu v severozápadní frontě zástavby Dolního náměstí v těsném sousedství ulice Mezi Trhy. Parcela poměrně krátké hloubkové orientace vyrovnává chybějící plochu při lichoběžníkovém půdorysu rozšířeným čelem městiště. Zděný dvoupatrový objekt palácového typu o 6 okenních osách hlavního průčelí v řadové zástavbě náměstí s asymetricky posazeným vstupním portálem a výrazným horizontálním členěním kordonovou a parapetními římsami. Výkladce v přízemí se segmentovými záklenky a jednoduchou výplní s dekorativním rastrem čtvercových motivů ve vrcholu v rámování dovnitř okosenou šambránou. Okenní otvory v dalších podlažích mají rovné ukončení a diferentní pojetí architektonického detailu. Okna prvního patra jsou sevřena pilastry s ionskými hlavicemi a završena trojúhelnými frontony vynášenými kladím. Okna druhého patra lemuje šambrána a rovné nadokenní římsy vynášejí konzoly. Okenní výplně jsou dvojitá dělena do kříže s dovnitř otvíravými křídly pod bílým nátěrem. Portál akcentuje dvojice toskánských sloupů na kubických postamentech se završením výrazným kladím s triglyfy, vstup novodobými do kazetových rámů členěnými dveřmi s paprskovitě řazenými příčkami v segmentovém nadsvětlíku. Masivní korunní římsa, podložena pásem vejcovce a nesená palmetovými konzolami, je modelovaná opět jako kladí. Dvorní fasáda hladká s plastovými okny ve třech osách; vstup v levé krajní ose; původně rovné překlady okenních otvorů i vchodu převedeny při rekonstrukci v r. 1995 do stlačeného segmentu. Střecha sedlová, do strany náměstí krytá břidlicí, do dvora plechem.