socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého umístěná před obecním úřadem. Výškově odstupňovaný sokl je umístěn na podestě o dvou stupních. Sokl je členěn přízemní paticí s profilací předložení středové části čela, na níž navazuje středová část obdobné profilace s postranními ztlačenými volutami a zakončen ve vrcholu vyloženou profilovanou římsou. Na čelní straně je sekaný lineární rámec s konvexně probranými rohy a v rozích vnitřního pole vloženými číslicemi, dávající letopočet 1739. Plochy čela patice i volut jsou zdrsněny pekováním. Na římsu dosedá profilovaná podnož se splávkem a sochou světce podživotní velikosti výrazně disproporční. Sv. Jan je podán v klasickém ikonografickém pojetí kanovnického roucha s biretem na hlavě. Kontrapost s vahou na pravé noze a volným vysunutím levé nohy ovlivňuje jen nepatrně pohyb horní poloviny těla. Na levé ruce třímá krucifix s korpusem Krista, přidržovaný pravicí s palmovou ratolestí. Na hlavě je osazena gloriola s pěti pěticípími hvězdami. rozměry: sokl cca: 0,8 . 0,6 m, výška cca 2,5 m materiál: kámen - pískovec, kov, zlacení, fragmenty starší polychromie