škola

Zděný objekt školy je situován pod kostelem sv. Bartoloměje u průjezdní komunikace po levé straně ve směru Úpice - Batňovice. Zděná stavba obdélného půdorysu, jednopatrová, okapovou stranou orientována k JV straně, s průchozí chodbou vedoucí do dvorní části domu. Nízká kamenná soklová obvodová podezdívka z pískovcových kvádrů (trnož) je oddělena římsou trnože a přechází do parapetu stavby. Průčelí stavby osově souměrné. Uprostřed přízemí mezi okenními osami osazeny vstupní dvoukřídlé dveře v mírně postupujícím rizalitu v celé výšce průčelí stavby. Dveře s nadsvětlíkem v nadpraží zdobeny kazetami. okna identická, obdélná, v dřevěných rámech s okenními křídly, dělena do šesti polí jsou spodním okrajem lícována parapetní (průběžnou, podokenní) římsou s profilací, osazena v zapuštěných šambránách. Po pravé a levé straně vstupu po 4 okenních osách, osově souměrné okenní osy taktéž v 1. patře, okno uplatněno nad vstupními dveřmi. Přízemí zdobeno pásovou rustikou ve štuku. Pásová kordonová římsa odděluje přízemí od patra, které je zdobeno nárožní rustikou. Okenní osy 1. patra s obdélnými parapetními výplněmi a geometrickými vzory ve štukové omítce, nevýrazné podokenní římsy s profilací. Nadokenní segmentové a trojúhelné římsy. Korunová římsa profilovaná zdobená kvádříky. Nad vstupními dveřmi střešní drobný štít s hodinami a balustrádou. krov valbové střechy s bedněním, krytinou plech v pásech sesazený do tzv. falců. Boční strany stavby se zaslepenými vpadlými okenními osami osově souměrnými, přízemí od patra odděleno průběžnými římsami. Nádvorní část objektu architektonicky nevýrazná. Objekt architektonicky exteriérově řešen výrazně pouze z průčelí (okapové strany) stavby.