hrob rudoarmějce

Hrob rudoarmějce se nachází na místním hřbitově u kostela sv. Bartoloměje, v části urnového háje v hoření části u lesa. Obdélná základna o rozměru 370 cm x 125 cm x 50 cm výšky s obkladem z břidlice, uvnitř s prostorem umožňující výsadbu květin, je obložena plochými kameny zapuštěnými v cementové maltě. Na základně dvouřádkový text uchycený na kovovém podkladu, psaný verzálkami: PARTYZÁN SOVĚTSKÉHO SVAZU / PADL V POSLEDNÍCH DNECH VÁLKY 5. KVĚTNA 1945 ZA NAŠI SVOBODU /. Za rámem kvádrový sokl s identickou povrchovou úpravou a textem z versálek: DIMITRIJ KONSTANTINOVIČ ŤURIN /. Na soklu umístěno obdélné vyobrazení ve sgrafitu s postavou umírajícího vojáka, v pozadí s květy, holubicí a válečným bojištěm. Obdélný obraz o rozměru 120 cm x 330 cm orámován širokou plochou paspartou. Materiálem litý beton, výtvarný výjev proveden technikou škrábaného sgrafita. Na levé horní části upevněna pěticípá hvězda.