socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Uprostřed obce, naproti budově OÚ v parčíku (pod kostelem Nanebevzetí P. Marie) je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Na pískovcovém, hladkém soklu (novotvar o velikosti cca 50 cm), původní pískovcový obdélný konkávní plintus. Podstavec jehlancového tvaru v velikosti 75 cm, po hranách zdoben širokými esovitými stuhami ke středu vzdutými a po stranách s volutami. V průčelí čtyřřádkový nápis v mušlovité paspartě, ve spodní části s vročením. Spodní polovina průčelní strany zdobena hrubě tesanými, osově souměrnými palmetami a nápisem IHS s vrcholovým křížem. Text: " Sanct / Goannes Verschwei/gener Mund / bitte für / uns und alle Stunden " (volný překlad: Svatý Jane mlčenlivý, ústy pros za nás nyní a vždycky, doslova v každou hodinu), "AD 1767". Světec v podživotní velikosti (1,5m) oděn do kanovnického roucha s almucí, pravou rukou ohnutou v předloktí a prsty zdviženými k přísaze, levá ruka ohnuta v předloktí a položena k tělu drží pozlacený kříž. Figura světce šroubovitě natočena pohledem ke kostelu. Hlava kryta kanovnickou čapkou, svatozář s pěti pozlacenými šesticípými hvězdami. Celková velikost 2,7 m. Světlý pískovec.