Dům čp.8

Přízemní zděný objekt zapojený do obvodové zástavby Příhrádku, na zhruba obdélném půdorysu, ze západní strany vymezený linií městské hradby. Sedlová střecha krytá bobrovkami, cihelné komíny s římskami. Dispozice nepravidelná, podélně dvoutraktová. Interiér převážně plochostropý, v části dvorního traktu segmentové klenby do traverz. Exteriér: nádvorní fasáda 7osá se vstupem uprostřed, hladce omítaná, bez soklu, s jednoduchou římsou a lištovanými šambránami. Okna dvoukřídlá, 8tabulková, v líci, dveře v hluboké špaletě, z 19. století. Barevnost: kombinace světlého a tmavého okru. Zadní fasáda zcela bez architektonického členění, uprostřed přistavěné schodiště do zahrádky. Okna před opravou mívala jednoduché šambrány, také větší přesah střechy přes římsu přispíval k výraznějšímu rozčlenění fasády.