kostel sv. Jana Křtitele

Roubený venkovský kostelík s obdélnou lodí a pravoúhlým presbytářem, valbové střechy, na severním boku presbytáře pultem krytá roubená sakristie. Vlastní kostel dodatečně rozšířen o západní předsíň rozšiřující v patře zpěváckou tribunu. Hmota předsíně kopíruje hmotu lodi. Stěny roubené na opukové podezdívce, spáry bílené, ve stěnách svislé kleštiny, vyčnívající zhlaví posledních trámů, střechy kryté šindelem. Okna a dveře novodobé. Exteriér: Jižní stěna lodi s dveřmi předsíně, pod tribunou ležaté okno dělené na 3 tabulky, na tribuně ležaté na 3x2 tabule, pak čtvercové a za kleštinou zaroubené stejného formátu. Ve východní části stěny okno svisle obdélné na 2x3 tabulky. V západní stěně dvě okna tribuny do kříže, v ose hlavní vstup. Severní stěna členěna obdobně jako jižní, ale bez vstupu, malá původní okna jsou v pořadí prohozena a východní okno lodi je větší a má segmentové nadpraží. Východní stěna presbytáře bez otvorů, středovou kleštinu kryje dřevěný kříž. V jižní stěně okno se segmentovým nadpražím. Severní stěna presbytáře kryta přístavkem sakristie s pultovou střechou s východním štítkem krytým šindelem a západní svisle bedněným, krytým pultem závětří. Okénka sakristie s provlékanými mřížemi z kruhových tyčí, severní s okosenými stojkami. Střechy valbové, na lodi s námětky, na hřebenu lodi osmiboká vížka svisle bedněná s půlkruhem zakončenými okénky a lištou. Cibule kryta mědí (původně šindelem). Nevhodný nátěr červený se žlutými lištami.