krucifix

Na ploché pískovcové základně stojí kvádrový podstavec s okosenou vrchní hranou, na něm je posazen pilíř s přesazenou kvádrovou patkou a profilovanou přesazenou římsou. Patka má pravoúhle odsazenou vrchní hranu, s dříkem je spojena konvexním vyžlabením. Římsa s profilem zubořez, deska, pásek, sima, deska, vrchol se kónicky sbíhá. Dřík pilíře kvádrový, na čele se zapuštěným obdélným zrcadlem s rozšířenými rohy, v němž je osazena deska z bílého mramoru s majuskulním nápisem ZDRÁV BUĎ SPASITELI, / NÁŠ VYKUPITELI! / TVÉ STARÉ RÁNY LÍBÁM / A DO NICH SE ZAVÍRÁM. / UDĚL NÁM SVÉ SVATÉ / POŽEHNÁNÍ. / DEJ POBOŽNĚ ŽIVU BÝTI / A SPASITELNĚ UMŘÍTI. Boční stěny pilíře hladké, na zadní straně tesaný nápis POŘÍZENO / NÁKLADEM DOBRODINCU / NA PAMÁTKU / UDÍLENÉHO SV: BIŘMOVÁNÍ / L. P. 1895. Na patce OBNOVENO L. P. 1959. Na čelní stěně soklu u základny vpravo dole autorské signování Zd. Ježek.....dále nečitelné. Na pilíři je posazena odstupňovaná patka, na ní kříž s Ukřižovaným ze sádry (?). Kříž je latinský s okosenými hranami.