pomník se sochou partyzána

Na obdélné vyvýšené plošině se soklem z kamenných kvádrů se v zadní části nachází masivní kamenný blok a za ním na třístupňovém soklu broznová socha partyzána. Figura je v kontrapostu se samopalem a kyticí květů. Před sochou a kamenným blokem je kruhová skruž, v níž plynový přívod umožňuje zapálení pietního ohně. V přední části vyvýšené plošiny se po stranách nachází dva kamenné monumenty, každý na jedné straně, přičemž levý je z jednoho kusu kamene a směrem dolů se zužuje, pravý je složený ze dvou kusů kamenů a taktéž má kónický tvar. Na levé straně plochy památníku je memoriální deska V. Moryse, která není stabilně připevněná k podkladu a je s ní možné pohybovat. Na kamenném bloku před sochou nápis: PAMÁTNÍK OBĚTEM 2. SVĚT. VÁLKY 1939-1945 Na kamenných monumentech se nachází sloupce se jmény padlých. Na soše u levé boty autorské určení a datace Vinc. Makovský 1947