socha sv. Floriána

Socha sv. Floriána s ohradní kuželkovou balustrádou je provedena v pozici mírného kontrapostu. Socha je umístěna na několikadílném podstavci. Podstavec má odstupňovanou základnu. Na základně je osazen čtyřboký sokl s čelní vápencovou nápisovou deskou, kde je umístěn málo čitelný chronogram s datem r. 1853. Horní část podstavce je zdoben reliéfy historizujících vlysů. Soklová číst má ve vrcholu předsazenou profilovanou krycí desku, na které se nachází šestihranný plintus a na něm je osazena socha. Postava sv. Floriána je zpodobněna v šatu římského vojáka. V levé ruce drží světec praporec a u pravé nohy je umístěn atribut světce (hořící dům). V pravé ruce drží světec nádobu s vodou k hašení požáru. materiál: pískovec rozměry: ohradní balustráda 320 x 320 cm, výška balustrády 98 cm, výška sochy včetně podstavce 580 cm, výška figury 220 cm