městský dům

Jednopatrový městský dům s valbovou střechou ukončující severní frontu hlavní městské třídy. Hlavním reprezentativním průčelím je obrácený do volného prostoru, upraveného jako piazzeta za hotelem (nyní nákupním centrem) Grand. Klasická historizující architektura má přísně pravidelné a symetrické členění, s monumentálně vyjádřenou tektonikou. Vertikální členění zastupují kanelované pilastry ve vysokém řádu, vrcholící v nárožích budovy robustními pilíři atiky. Přízemí na hladké dvoustupňové ponoži člení pásová rustika, patro je hladce omítané. Okenní otvory v přízemí jsou prohloubeny a osazeny plošným zasklením, sloužícím jako výkladce. Lemují je jednoduché šambrány s klenákem nebo rustikované záklenky. Okna v patře na předsazených římsách mají výškově obdélný formát, jsou zapuštěná za špaletu a na bočním průčelí jsou sdružená do trojic na společné římse mezi pilastry. Fasády ukončuje výrazně vyložená desková římsa, v nároží odsazená, s balustrovou atikou zakončenou mohutnými nárožními pilířky. Jejich římsu podpírají volutové konzoly a završují ji mohutné polokoule. Vstupní 11osé průčelí má výrazně podélný charakter, trojosý střed tvoří rizalit, přerušující atiku polopatrem s trojicí oken a trojúhelným štíem. Ke vstupu, umístěném v ose rizalitu, vede schodiště z piazetty. Nad vstupem je umístěn subtilní balkon s dekorativním kovovým zábradlím, neseným konzolami s plastickou štukovou výzdobou. Boční průčelí do ulice je dělené pilastry do tří polí se vstupem uprostřed, po schodišti, zapuštěném do hloubky vstupní chodby.