měšťanský dům

V koutě východní fronty náměstí jednopatrový, čtyřosový, s prostřední atikou vyvrcholenou rizalitem, omítaný a bohatě pročleněný, vlevo přiléhá k průjezdu sousedního domu. Vpravo volný. Přízemí nad soklem i v rizalitu člení široké nárožní bosované pilastry. Vynášejí "žaluziově" profilované odsazení plochého vlysu pod dělící římsou patra, která se soklem obíhá. Na ni dosedají podokenní výplně tvořené v rizalitu obdélníky, po bocích kuželkami. Nadokeníky jsou frontonové, v rizalitu sementové, v bocích trojúhelníkové se šambránami obklopenými pilastry s vpadlými čely s hlavicovitým zakončením volutovými konzolami, s hlavami andílků. Nahoře opět vlys vespod s užší žaluziovou profilací, v rizalitu a nad bosáží s vysokými volutovými konzolami, ukončenými deskami, které imitují zubořez. Atika dvouvrstvá, ukončená trojúhelníkovým tympanonem, po stranách pilastry a čučky obeliskového tvaru. Ve spodní vrstvě pilastry kolem středového obdélníka s nápisem dnes nečitelným, po obou stranách balustry z kuželek jako pod okny. Vstupní terasa zprava má dodat přistavený pilířový portík s balkonem ze světlých cihel, okna 1. patra s rovnými nadokeníky, v přízemí s vpadlými šambránami s vysokými patami, podokenními římsami a obd. výplněmi podle průčelí.