škola

Kompozici dominuje mohutnější budova školy. Valbové nadstavby 2. patra školy zvýrazněných tříosých boků svírajících uprostřed širší osu hlavního vstupu, s předsunutým balkonovým portikem nad žulovým schodištěm, lemovaným po bocích kaskádovitě řešenými monolitními květinovými kastlíky s žulovými lavičkami u podesty. Převažuje horizontální členění celkem 12osé fasády, kde v suterénu dominuje mohutný kyklopský sokl z hrubě tesaných žulových kvádrů s nižšími a užšími šestitabulkovými okny s plochými nadokenními pásovými římsami. Suterén odděluje pásová římsa; dělící pás i nad okny přízemí. Korunní římsa pravoúhle profilovaná. Na ní posazena okna nástaveb, s valbovými střechami kolmo k ulici. Okna typová, v osách nad sebou, na společných římsách.Vesměs trojdílná, šestitabulová, dvojitá. Východní průčelí k sokolovně s rizalitem s trojúhelným štítem. Prosklené schodiště je ukončeno vysokým tympanonem.Okna rizalitu vysoká, 8-10tabulková, ve společném vpadlém orámování. Vzadu dispozice vytváří nepravidelné “U”.