socha sv. Michaela archanděla

Barokní mírně podživotní socha sv. Archanděla Michaela na podstavci pochází z roku 1713. Anděl je oděn ve zbroji s mečem a štítem, nohou šlape na ďábla. Nad sochou je zdobená ochranná stříška kotvená do zad anděla. Na jednoduché základní desce je hranolový pilíř se zkosenou patkou a prostou krycí deskou. Základní deska je značená: "J. Kraus 1873". Na pilíři vpředu datum: " -1-7-1-3- " Na podnoži sochy leží v popředí okřídlený ocasatý ďábel. Ďábel drží rukama anděla za oděv a ocasem obtáčí andělovy nohy. Ďáblova hlava je zvrácena dolů, jeho levá noha je pokrčená a pravá kope šikmo vzhůru. Anděl, okřídlený, v antikizujícím kyrysu a suknici stojí frontálně a levou nohou našlapuje ďáblovi na břicho. Na levém předloktí má připevněn oválný štít s monogramem "IHS" a Kristovými hřeby. V pravé ruce drží vlnitý meč. Andělova hlava v přilbě zdobené chocholem z pštrosích per je skloněna doleva. Sousoší chrání plechová stříška zakotvená do andělových zad. Velikost hlavní postavy je mírně podživotní. Celková výška s podstavcem je asi 4 m.