východní hřbitovní kaple

Východní hřbitovní kaple je situována příčně ke středu hřbitova, zhruba ve směru světové strany. Do prostoru hřbitova je vnitřní stěna kaple prolomená trojicí shodně utvářených oblouků arkád s klenáky ve vrcholech. Stěny jsou členěné pilastry. Interiér je zaklenutý plackou s trojbokými výsečemi, odpovídajícími slepým obloukům členícím stěny. Podstřešní profilovaná římsa nese mansardovou střechu, zhruba kuželovitého tvaru, krytou dřevěnými šindeli. Konstrukce krovu je za normálního stavu zcela nepřístupná. Vnitřní stěny jsou prolomené dvěma nikami, zaklenutými konchami. Přes vnitřní prostory kaple je situován vstup do vnitřních prostorů hřbitova.Celé jednoduché architektonické ztvárnění stavby nese typické a nepopiratelné znaky Santiniho architektonického projevu.