západní hřbitovní kaple

Západní hřbitovní kaple je situována příčně ke středu hřbitova, zhruba ve směru světové strany. Byla přistavěná až v roce 1755 v rámci rozšíření plochy a kapacity hřbitova jako takřka totožná stavba s již existujícími třemi kaplemi. Do prostoru hřbitova je vnitřní stěna stěna kaple prolomená trojicí shodně utvářených oblouků arkád s klenáky ve vrcholech. Stěny jsou členěné pilastry. Interiér je zaklenutý plackou s trojbokými výsečemi, odpovídajícími slepým obloukům členícím stěny. Podstřešní profilovaná římsa nese mansardovou střechu, zhruba kuželovitého tvaru, krytou dřevěnými šindeli. Konstrukce krovu je za normálního stavu zcela nepřístupná. Vnitřní stěny jsou prolomené dvěma nikami, zaklenutými konchami. Celé jednoduché architektonické ztvárnění stavby nese typické a nepopiratelné znaky Santiniho architektonického projevu.