kostel sv. Vavřince

Podélné jednolodí s mohutnou hranolovou věží vysunutou před průčelí a užším, měkce odsazeným, půlkruhově uzavřeným presbytářem. K presbytáři na jihovýchodní straně přiléhá pravoúhlá hmota sakristie s oratoří v patře. Střecha lodi sedlová s půlkuželovým závěrem, pokrytá plechem. Fasáda věže hladká, v přízemí vstup se stlačeným záklenkem, nad ním v nice kamenná socha sv. Vavřince. Výše v bočních zdech věže půlkruhově ukončená okna, druhotně zazděná. Těsně nad půlkruhovými okny v posledním podlaží umístěny hodinové ciferníky, nad nimi segmentově vybíhá korunní římsa. Cibulová báň věže opatřená lucernou a makovicí s křížkem. Na jižní straně věže přístavek s pultovou stříškou kryjící schodiště do věže a na kruchtu. Vstup do přístavku pravoúhlý, dveře jednokřídlé, pohledová strana dveří z klasovitě skládaných prken. Obvodové zdivo lodi prolomeno 2x2 půlkruhově ukončenými okny, presbytář osvětlen 2 okny stejného typu jako v lodi. Fasáda pravidelně členěna lizénovými rámy. Nároží přístavku sakristie do výše patra probraná, fasáda přístavku ukončená profilovanou korunní římsou, střecha pultová. Na severovýchodní straně presbytáře prolomen vstup (zevnitř zazděný) s dodatečně sníženým segmentovým záklenkem. Ve vstupu zvnějšku zavěšeny dvoukřídlé, rámové dveře se závěsy s bambulkovými konci a dalšími původními částmi kování. Dveře hlavního vstupu do kostela dvoukřídlé dřevěné, zavěšené na závěsech s bambulkovými konci. Křídla přizpůsobená tvaru záklenku, dekorovaná kanelovanými sloupky sepnutými římsovými nástavci. Prosklené části křídel chráněné mříží s florálními motivy.