měšťanský dům

Jednopatrový zděný měšťanský dům, situovaný do prostoru nedaleko děkanského kostela mimo náměstí. Přízemí o čtyřech osách je od atiky odděleno římsou. Další římsa rozděluje atiku na dvě pole. V dolním poli jsou uprostřed dvě okna a na stranách je naznačeno po jednom slepém okně. Vyšší pole atiky je nejvýraznějším architektonickým zdobným prvkem. Je rozdělena třemi pilastry s čabrakovými motivy pod bohatě členěnými hlavicemi. Mezi pilastry je plocha členěna osmi svislými oválnými plochami. Další zdobné prvky jsou v průčelí nad přízemními třemi okny a kupeckým zaklenutým vchodem. Okna lemovaly šambrány s ušima (obnoveno). Nad přízemními okny jsou nápadné kombinace z volut, podobně jako nad průčelním vchodem. Zadní část domu je neomítaná. Zde je jediným zdobným prvkem velký otvor ve štítě - luneta - zdobně vyplněná z plných pálených cihel. Stavba je z opukového zdiva. Sedlová střecha je nad atikou ukončena polovalbou a kryta pálenými taškami. V zadní části domu je v úrovni prvního patra dřevěná pavlač na dřevěných krakorcích.