měšťanský dům

Jednopatrový dům na široké, lehce svažité hloubkové parcele, obrácený do náměstí pravidelným průčelím, zakončeným zděným štítem s valbičkou. Boční stěna domu vymezuje úzkou Dolskou ulici. Vstupní fasádu člení do tří svislých polí ploché nárožní pilastry a dvojice svazkových pilastrů v patře. Přízemí vyplňují velkoplošné výkladce obchodu, uprostřed je zapuštěný hlavní vstup. Patro odděluje od přízemí kordonový pás. Segmentově zaklenutá okna v patře (vizuelně čtyřkřídlého provedení) jsou posazena na spojitou parapetní římsu. V postranních polích jsou vždy dvě okna, uprostřed jediné v ose. Průčelí zakončuje klasicistně profilovaná římsa, zalamující se do hlavic pilastrů. Lichoběžný štít lemuje lisenový rám s úzkým římsovým profilem. Štít je v ose prolomen jedním segmentově zaklenutým oknem na parapetní římse, se stylizovanou čabrakovou parapetní výplní. Podkroví zobytněné v r. 2009 se ve střeše kryté pálenými taškami projevuje na obou stranách řadami hmotově neadekvátních pultových vikýřů. Hladce omítanou stěnu do ulice člení jen sokl, vyrovnávající svažitý terén, kordonový pás a zjednodušená korunní římsa. V patře se uplatňují hladké obdélné okenní šambrány. V přízemí se uprostřed zachoval polozazděný výklenek bývalého vstupu (kdysi s profilovanou šambránou), s vloženým zasklením a dvojice menších oken po stranách. Na zadním průčelí bývala po levé straně pavlač. Nynější sestava oken je nepravidelná, ale osově souměrná, v patře vloženo široké osové okno se vstupem na menší novodobý balkon.