městský dům

Řadový třípodlažní obytný dům, podsklepený, zastřešený sedlovou střechou s krytinou z keramických tašek (vlnovka), s půdní vestavbou bytů se střešními okny. Na zadní fasádě je rizalit schodiště vedoucí až do půdního prostoru, s valbovou střechou krytou falcovanou plechovou krytinou. Hlavní fasáda je o třech okenních osách, v přízemí je v prostřední ose vstup a po stranách výkladce, sokl je z původního tesaného godulského pískovce, ke vstupu vedou schody z nového godulského pískovce. Přízemí je členěno pásovou rustikou, fasádu dále člení korunní a kordonová římsa, vegetabilní štuková výzdoba – vavřínové ratolesti, pilastry s kanelurami a reliéfními hlavami dívek, kruhovými terči a kapkami, procházejícími přes obě patra, pod podokenní římsou jsou čabrakové parapetní výplně s kruhovými terči a věnci, nad okny 1. patra je vejcovec. Výplně otvorů fasády - vstupní dřevěné dvoukřídlové dveře, dřevěné výkladce i kastlová okna, jsou zdobené geometrickou secesní ornamentikou a jsou zdařilými replikami původních výplní. Dvorní fasáda je hladká, s profilovanou korunní římsou, s novými kastlovými okny s vhodným provedením, a napravo od rizalitu s pavlačí, tvořenou konstrukcí v kombinaci kovu a dřeva, zastřešenou pultovou stříškou. Interiér je plochostropý s výjimkou suterénu (segmentové klenby do travers a segmentové valené klenby), v chodbě se dochovalo lité teraso s datací 1900. Zachován je schodišťový prostor s kamennými stupni a secesním zámečnicky provedeným zábradlím. V interiéru jsou z části dochované dřevěné dveřní kazetové výplně s dřevěnou zárubní a z části i s dochovaným kováním, nové výplně jsou provedené dle historických vzorů.