měšťanský dům

Dvoupatrový čtyřosý dům s nižším půdním patrem s barokním průčelím z první čtvrtiny 18. století. V přízemí vlevo pískovcový portál se stuhovými šambránami s uchy a kapkami, nad ním trojúhelný tympanon. V prvním patře se uplatňuje výrazně supraportová římsa, do které zasahuje klenák členěný na svém povrchu motivy penízků. Po stranách pásová bosáž. Dispozice domu hloubkový dvoutrakt, při levé straně s užší síní obsahující schodiště do pater. Síň je v přední části předělená příčkou. Všechny prostory přízemí klenuty oválně valenými klenbami s pětibokými a trojúhelnými výsečemi. Klenuté schodiště probíhá až do plochostropých pater, která rovněž zachovávají základní dispoziční dělení. Sklep na pravé straně o dvou prostorech klenut vzadu kamennou a vpředu cihelnou polokruhově valenou klenbou. Dvorní křídla zbořena.