měšťanský dům

Řadový podsklepený dvoupatrový dům (původně s falešným atikovým patrem) o třech okenních osách hlavního průčelí a dvou obloucích podloubí s opěrnými pilíři. Dům je součástí severozápadní fronty domů na náměstí. Čelní fasáda horizontálně členěna kordonovou římsou oddělující 1. nadzemní podlaží od 2. nadzemního podlaží, průběžnými podokenními římsami 2. a 3. nadzemního podlaží a dále korunní římsou. Omítka čelní fasády tvrdá cementová v barvě šedé (tzv. břízolit); průběžné podokenní římsy a korunní římsa pojednané červeně probarveným břízolitem; opěrný pilíř v nároží proveden v umělém kameni. Okenní výplně plastové, členěné do písmene "T". Zadní fasáda domu hladká, prolomená trojdílnými okny. Ve zbylé části dvorní parcely se nachází terasa zapuštěná do svažitého terénu. Střecha domu sedlová (nepravidelná) s hřebenem rovnoběžným s náměstím, krytá falcovaným plechem; nad střešní rovinu vystupují tři komíny z režného zdiva. Prostor podloubí zaklenut dvěma poli pruských placek na pasech. V prostoru podloubí situován v celé délce dvou klenebních polí kovový výkladec (rám výkladce opatřen červenohnědým nátěrem). Ve výkladci vymezeny dva vstupy, levé (při čelním pohledu) přední vstupní dveře byly patrně vyměněny během druhé poloviny 20. století, konstrukce výkladce však zřejmě pochází ze 30. let 20. století (dochované dřevěné výplně výkladce včetně kování ze strany interiéru prodejny).Pravý vstup (při čelním pohledu) je hlavním vstupem do domu, v něm osazeny dvoukřídlé dřevěné rámové dveře z 19. století. Horní a spodní výplně dveřních křídel doplněny kosočtverci, středové výplně trojúhelným kanelovaným motivem. Dveře v dřevěné zárubni aktuálně pojednány v barvě červenohnědé (pod tímto nátěrem se objevuje nátěr světle zelený a tmavě zelený). Štítek, klika, zámek dveří novodobé.