sousoší Kalvárie

Na čtyřbokém obdélném podstavci, v horní části profilovaném, uprostřed kamenný kříž, po stranách plastiky Matky Bolestné a sv. Jana. Kříž má spodní podstavec čtyřboký volutový, krycí deska profilovaná, na ní dosedá čtyřboký podstavec zůžující se směrem nahoru do trnože. Kříž s hladkými rameny, korpus železný, na středním břevnu štítek s nápisem INRI. Vpředu na podstavci nápis: Žádnýho života nebéře od mne: ale já jej dávám od sebe - sv. Jan (zlacená polychromie). Na zadní straně podstavce nápis: Vystavěn od hovězských farníků roku 1861. Po bocích plastiky v životní velikosti s železnými kruhy svatozáře. Barokně rozevlátá roucha. podstavec vysoký 75 cm; figury 165-170 cm materiál: pískovec; kov (korpus a svatozáře)