zvonice

V centru obce v krajní části nerovnoměrné návsi umístěn drobný objekt zvonice na čtvercovém půdorysu. Objekt je v nároží členěn přízedními čtyřbokými nakoso přisazenými pilíři, výškově jednou odstupňované. Hladká fasáda je členěna přízemní průběžnou podezdívkou. Spodní polovina stavby plně vyzděná je na všech čtyřech stranách pročleněna mělkými nikami ve vrcholu ukončených konchou. Nad kordonovou římsou v úrovni zalomení přízedních pilířů stavba pokračuje otevřenou zvonicí velkých oken ve vrcholu lomených oblouků, nesoucích profilovanou korunní římsu a vyzdívanou oktogonální stanovou střechu s křížem ve vrcholu. V průčelí je prolomena pravoúhlým vchodem, zakončeným lomeným hrotitým výklenkem. V nadpraží je pak vsazena nápisová mramorová deska s nápisem datace stavby L.P. / 1888. rozměry: délka stěny cca materiál: cihlové zdivo, kámen - pískovec, omítka