kostel sv. Cyrila a Metoděje

V prostoru bývalého hřbitovního okrsku, přístupného v převýšení trojramenným schodišťovým tělesem, je umístěna stavba trojlodního kostela sv. Cyrila a Metoděje s orientací v ose severovýchod - jihozápad. Obdélná bazilika s převýšením hlavní lodi je ukončena pětibokým závěrem a na jihovýchodní straně k závěru přisazenou čtyřbokou výškově odstupňovanou věží. Hlavní průčelí, obrácené ke schodišti je členěno po stranách nakoso postavenými výškově dvakrát odstupňovanými přízedními pilíři. Hladká plocha průčelí je v přízemí osově prolomena pravoúhlým vchodem sedlového portálu s předsazenou edikulou lomeného oblouku, v tympanonu s kamenním mělkým reliéfem sv. Cyrila a Metoděje, ve vrcholu pak kamenným latinským křížem. V ose nad edikulou jsou prolomena tři přibližně stejně velká obdélná okna s archivoltou ve vrcholu. Střední zasahuje do plochy ořímsovaného štítu. Ten je v ploše dále členěn trojicí nestejně vysokých segmentových nik. Střední nejvyšší je prolomena ve vrcholu zalomeným otvorem. Na štítu je umístěn kamenný kříž. Boční fasády v přízemí postranních lodí jsou členěny přízedními pilíři a čtyřmi osami pravoúhlých lomeně zakončených oken s archivoltou v mělké špaletě. Nad nimi pokračuje fronta oken hlavní lodi obdobného utváření s trojicí hlubších výklenků nik tvaru jednoramenného kříže mezi nimi. Na jihovýchodní straně je k boku průčelí přisazena oktogonální schodišťová věžice se stanovou střechou , členěná v jedné ose jedním pravoúhlým a v druhé dvěma okny a v přízemí s vchodem. Na východní straně je k závěru přisazena čtyřboká čtyřúrovňová věž. Spodní dvě podlaží na čtvercovém půdorysu, poslední dvě na oktogonálním. Na jednotlivých stranách je prolomena pravoúhlými ve vrcholu lomenými okny střídavě zaslepenými. V posledním zvonicovém patře překrývají okna čtvercové ciferníky hodin. Ve vrcholu je zastřešena jehlancovou střechou. Severozápadní fasáda je prolomena bočním vchodem a vchodem do sakristie. Pětiboký závěr presbytáře je členěn opěráky a prolomen pěti pravoúhlými okny s trojlistem v suprafenestře. Objekt je zastřešen sedlovou střechou v závěru zvalbenou, nad postranními loděmi s pultovou střechou. Vnitřní prostor je kryt dřevěným záklopkovým stropem s křížovými klenbami bočních lodí. Kůr v přední části lodi, nesen dvojicí sloupů s polygonálními hlavicemi je podklenut jedním polem sklípkové klenby. Pětiboký závěr je zaklenut žebrovou klenbou s dvěma svorníky. Dlažba je kamenná. materiál: cihlové zdivo, omítky, kámen - pískovec, krytina - plech