socha sv. Antonína Paduánského

Sochu sv. Antonína Paduánského tvoří sokl a vlastní socha světce. Hranolový sokl má širší nízký podstavec, konvex-konkávně přecházející ve vlastní sokl. Ten je bez výzdoby, pouze má okosené hrany (okosení není po celé výši hran, nahoře a dole chybí). Na sokl, ukončený jednoduchou přesahující římsou, je posazený ještě užší a dosti vysoký hranolový podstavec pro vlastní sochu světce. Sv. Antonín Paduánský stojí na nízkém deskovém podstavci - s odlehčenou a vyvýšenou pravou nohou. Je oblečený do řádového roucha, členěného do svislých záhybů. Pod hábitem se rýsuje pravá noha, pod jeho dolním okrajem jsou vidět přední části obou chodidel v opáncích. V pase je uvázané dvojité cingulum, jehož dlouhý konec visí podél světcovy pravé nohy až k zemi. Za cingulum je zavěšený růženec, rovněž splývající po pravé noze (blíže středu, konec růžence je v partii kolene). Pláštěnka kryje obě paže. Levé předloktí a ruka chybí, pravá paže je ohnutá v lokti a ruka přidržuje sedícího Ježíška. Sv. Antonín má krátké vlnité vlasy s tonzurou. Hlava je lehce nakloněná k levému rameni, oči hledí na Ježíška. Čelně sedící Ježíšek je nahý. Obě nohy, pokrčené v kolenou, jsou zkřížené (pravá je přeložená přes levou), levé chodidlo chybí. Levá paže, ohnutá v lokti, vede podél těla, ruka spočívá na roušce, kryjící klín - palec je oddálený od ostatních natažených prstů. Pravá paže z větší části chybí, ruka zcela. Původně byla pravá paže, ohnutá v lokti, pozdvižená, předloktí a ruka v žehnajícím gestu směřovaly vzhůru - dlaň byla obrácená k pozorovateli. Ježíškova hlava je natočená k pravému rameni, široce otevřené oči hledí vpřed. Na hlavě jsou kučeravé polodlouhé vlasy.