městský dům

Zděný dvoupatrový řadový dům se štítovou orientací. Parter je hladký, čtyřosý, v levé krajní ose obdélný vstup do domu v segmentově zaklenuté nice, další osy zabírá obdélný vstup do prodejny a dvojice úzkých výkladců. Patra oddělena profilovanou kordonovou římsou. Fasády pater jsou čtyřosé, členěné průběžnými pilastry s profilovanými hlavicemi. Krajní dvojice pilastrů nese atiku, zbývající pilastry nesou trojúhelný štít. Obdélná okna 1. patra jsou od oken 2. patra oddělena čtvercovými zrcadly s plastickými středy. Půdní polopatro má obdélná okénka. Atiku i štít lemuje profilovaná korunní římsa. Úzká vstupní chodba do domu je zaklenutá valenou klenbou s pasy, místnosti v přízemí mají klášterní klenbu s pětibokými výsečemi a plackové klenby. Místnosti v patrech jsou plochostropé. (text Mgr. R. Rosová, NPÚ-ÚOP v Ostravě, 2016)