krucifix

Na břehu Bečvy při silničním mostě situován krucifix, tvořený dvoudílným soklem a na něm křížem s korpusem Krista. Na stupni spodní odstupněný konkávně projmutý podstavec, na něm hranolový svrchní sokl, konvexně vypouklý na spodní straně, zakončen profilovanou římsou. Na přední straně hranolu reliéfní kartuše s mušlí s rytým, černě a červeně polychromovaným nápisem: SaLVator/ MVnDI/ propItIVs/ esto nobIs/ peCCator/IbVs. Na konvexně vypouklé spodní stěně další nápis: praesens effIgIes/ saLVatorIs DeI proVenIt / a CIVe MesrICensI/ antonIo stanIek. Vzadu na soklu nápis černě polychromován Obnoven r. 1939, r. 1966 Doupovec. Břevna kříže zakončena jetelově, ve svrchní části štítek s nápisem INRI. Korpus Krista s dlouhou bederní rouškou, splývající po obou stranách boků až pod kolena. Hlava je skloněna k pravému rameni, ruce přibity v pravém úhlu. Rozměry: sokl: š. 87 x hl. 67 x v. 150 cm.