městský dům

Jednotraktová patrová dispozice na přibližně čtvercovém půdorysu s obdélnou přístavbou terasy s venkovním schodištěm na západní straně. Situován na břehu Rožnovské Bečvy. Stavba kryta valbovou střechou s obnovenou pálenou raženou taškovou krytinou, střešní krajina s obdélnými střešními okny, krytými pultovou střechou. Fasáda hladká, členěna lizénovými rámci, na nárožích zdvojenými. Patro od přízemí odděluje kordonová římsa, hlavní korunní římsa profilovaná se zubořezem. Okna obdélná, pravoúhle zakončená se stuhovými šambranami. Hlavní vstupní portál umístěn na severní straně, pravoúhle zakončen, lemován šambranou s hlavním klenákem v ose. Nad portálem nápis PŘÍSTAV. Schodiště s litinovým zábradlím na terasu na jižní straně. Interiéry: Portálem vstup do ústřední chodby, klenuté valeně s výsečemi. Z ní vstup po pravé straně do novodobě upravené místnosti s novodobým trámovým záklopovým stropem. Po levé straně místnost klenutá valeně s výsečemi. Vzadu v přízemí místnost obdélná, klenutá čtyřmi poli pruských kleneb s meziklenebními pasy, vedle ní bývalá černá kuchyně, klenutá neckovou klenbou. Vlevo z chodby nástup na jednoramenné schodiště do patra. Schodiště klenuto valeně s výsečemi. Do podkroví vestavěny čtyři bytové jednotky.