dům

Obdélná zděná omítaná patrová stavba vystavěna částečně na původní dispozici čp. 221 - dochována v suterénu. Je zakončena plochou střechou, členěna po obvodu pásovými okny, svrchní terasa je novodobě zastřešena pultovou střechou (1948). K severnímu průčelí byla přistavěna dvojgaráž. Je pročleněno ve hmotě interiérovým schodištěm, vedoucím do patra. Po levé straně je k průčelí přiložena čtvercová prosklená veranda (prosklení provedeno v letech 1935-36), k níž vede samonosné schodiště . V patře je viditelna novodobě zastřešená terasa, k níž vede na západním průčelí kovové venkovní schodiště z patra. Ke dvornímu průčelí přistavěna terasa, z ní vedou betonové schody na zahradu. Před dvorním průčelím kamenná dlažba. Interiér dvoutraktový, v prvním traktu v severní části úzká chodba s vnitřním schodištěm, vedoucím do patra. V druhém traktu pokoje s dochovaným původním vestavěným nábytkem. Dochovány dřevěné zárubně a dveře v přízemí, dřevem obložena rovněž chodba. Celková dispozice objektu byla zachována, v patře provedeny novodobé úpravy.