socha Panny Marie Immaculaty na podstavě

Na kvádrovém podstavci s konvexně prohnutou čelní stěnou a odsazenými bočními stěnami stojí masivní pilíř. Na bočních stěnách pilíře volutová křídla - voluty u paty a pod římsou, mezi nimi jednoduché obdélné pasparty. Pata pilíře rozšířená, čelní stěna mírně vydutá. Na čelní stěně pilíře v rokajové kartuši reliéf Jana Evangelisty, zadní stěna pilíře nebyla přístupná (případné nápisy nebo vročení nelze potvrdit ani vyloučit). Pilíř je završen římsou zhotovenou ze samostatného dílu. Římsa je směrem nahoru odstupňovaná, ve střední části na čele zvednutá, završená zaobleným páskem. Pod vrcholem římsy na čelní stěně fragment kovového závěsu pro zavěšení lucerny. Na římse spočívá Zeměkoule, kolem níž je omotán had s jablkem v tlamě, po stranách Zeměkoule kovové květy lilie. Na Zeměkouli stojí socha P. Marie. Socha stojí v kontrapostu s těžištěm na levé noze, pravou stojí na hlavě hada. Ruce má sepjaty na prsou, v pravém předloktí svírá kovový liliový květ. Hlava mírně skloněná doleva, kolem hlavy kovová gloriola. Kamenné prvky jsou zhotoveny z hrubozrnného pískovce místní provenience.