fara

V sousedství kostela sv. Vavřince umístěna s předzahrádkou jednopatrová budova fary. Jednoduché členění hladké fasády na podestě s profilem průběžné kordonové římsy a ve vrcholu zakončené korunní profilovanou římsou, nesoucí zvalbenou střechu. Hlavní průčelí do prostoru ulice je členěno celkově rovnoměrným řazením pěti okenních os o obdélných pravoúhlých oknech přízemí i patra v mělkých pravoúhlých šambránách, osazených dvoukřídlými okenními výplněmi pravidelné čtyřdílné kvadratické osnovy mírně zapuštěné v šambráně. Je zde patrné omítnuté ostění, patrně pískovcové. Ve střední ose je v přízemí prolomen pravoúhlý vchod s novodobou jednokřídlou výplní v širší osnově s odděleným děleným světlíkem. Nad vchodem bez ostění je zavěšena erbovní kartuš v mělkém reliéfu se znakem nákladce stavby knížete Lichtenštejna, lemované řetězem s řádem zlatého rouna v klenotu s knížecí korunou. Boční kratší strany objektu jsou členěny třemi okenními osami, do zahrady pak pěti osami nepravidelného řazení s mělkým trojosým rizalitem. V přízemí na střední osu prolomen pravoúhlý vchod. Pravé okno od vchodu zaslepeno. V levé krajní ose prolomeno malé obdélné okénko s jednokřídlou výplní kvadratické osmidílné osnovy. Vnitřní dispozice objektu je členěna střední komunikační chodbou v zadní části rozšířenou a vpravo umístěným tělesem dvouramenného schodiště. Místnosti jsou na pravé straně řazeny se samostatnými přístupy do chodby s původními zárubněmi a jednokřídlými dveřmi z masivu. Místnosti přízemí jsou vesměs s fabionovými stropy, v patře plochostropé. materiál: cihlové zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška