měšťanský dům

Nárožní zděný omítaný jednopatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele s dochovaným podloubím stojí v těsné blízkosti farního kostela Panny Marie. Přízemí prolamují tři půlkruhově zakončené oblouky podloubí, klenutého pruskými klenbami na pasech. Nárožní pilíře podloubí mají okosené hrany. Boční fasáda členěna slepými arkádami, je prolomena dvěma okenními osami, s ozdobnými ve spodní části vyklenutými mřížemi. Od patra přízemí odděleno kordonovou římsou. Patro prolamují tři obdélné, pravoúhle zakončené okenní osy, lemované šambranami, nad nimi dvojice půdních okének, rovněž lemovaných šambranami, mezi nimi slepá příčně obdélná okenní osa. V interiérech vstupní chodba klenuta pruskými klenbami na pasech. Dochovány místnosti, klenuté plackami, v patře místnost s trámovým stropem. Schodiště do patra nadklenuto valenou konickou klenbou, nad mezipodestami klenuto plackou. Dvůr nezastavěn.