měšťanský dům

Řadový zděný omítaný jednopatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele je situován ve východní frontě pravidelné domovní zástavby Náměstí. Přízemí zabírají v pravé části výkladce, na levé straně fasády pravoúhle zakončený vstup do obdélné chodby, vyzdobené pilastry a nástropními malbami. Přízemí od patra děleno kordonovou římsou se zubořezem. Patro prolomeno čtyřmi obdénými, pravoúhle zakončenými okenními osami, s podokenními římsami a balustrovými parapety. Okna jsou lemována ionskými polosloupy a jsou završena kladím s trojúhelným frontonem se zubořezem na spodní hraně. Nad okny pás kruhových půdních okének, lemovaných maskarony a festony, nad nimi korunní konzolová římsa se zubořezem. Interiéry v pravé části prodejny mají sádrokartonové podhledy. Vlevo obdélná chodba ústí k tříramennému reprezentativnímu pilířovému pískovcovému schodišti s litinovým zábradlím, zdobenému nástěnnými a nástropními historizujícími malbami. Stěny dále člení pilastry, podpírající profilovanou římsu. Na stěně v patře balustrový obklad a zdobná váza, umístěná v půlkruhové nice, lemované pilastry. Schodiště osvětluje obdélný světlík. V přízemí za chodbou další chodba, segmenově valeně zaklenutá. Z ní přístup vpravo do sklepů, uzpůsobených jako knihkupectví. Sklepy tvořeny třemi obdélnými místnostmi, omítané i neomítané smíšené zdivo. V zadní místnosti kámen s rytým nápisem: WYSTAWIEL GIRZYK BVDINSKY LETA 1666. Dvorní fasáda hladká. Na dvorní parcele zděná přízemní novostavba s terasou v patře.