venkovská usedlost

KP tvoří: obytná budova čp.16, stáje (jižní křídlo), stodola, hospodářský objekt (severní část), vjezd do dvora (brána) prostředí KP tvoří: provozní objekt 1 (mezi stájemi a stodolou), provozní obj. 2 (v SZ části), přístavba (k hosp. obj.), přístavba (k obytné budově), přístavba (u vjezdu) Obytná budova v jihovýchodní části usedlosti je patrová s valbovou střechou, segmentovými klenbami a břízolitovou fasádou. navazuje na ni bývalý hospodářský objekt výrazné hloubkové dipozice postaven r. 1841. Jeho jižní stěna je horizontálně dělena na dva pásy, z nichž spodní je hladký a horní je členěn nikami a pilastry. V severozápadním nároží dvora je situována další patrová hospodářská budova s břízolitovou fasádou a přístavky. Ze západní strany dvůr uzavírá obdélná budova rozlehlé stodoly se sedlovou střechou a fasádami članěnými lizénami.