kostel sv. Jakuba Většího

Jednolodní stavba s pravoúhlým závěrem s obdélnou sakristií na severní straně kněžiště. Boční fasáda hladká, prolomena jedním pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním, 1 okenní osou, okno pravoúhlé a 1 okenní osou, okno lunetového tvaru. Kněžiště s vysokou podezdívkou, prolomeno jednou okenní osou, okno lunetového tvaru. Průčelí - hladká fasáda, prolomena na osu pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním. Nad vchodem obdélná vpadlina. Vchod flankován pilastry s římsovou hlavicí, které nesou kladí, na kterém spočívá segmentový fronton. V ose průčelí 1 okenní osa, okno lunetového tvaru. Průčelí završeno trojúhelníkovým ořímsovaným štítem, nad ním čtyřboká věž s hladkou fasádou, prolomenou po 1 okenní ose, okna půlkruhově zaklenutá se šambránou. Nad okny hodinový ciferník. Kordonová římsa přechází v nízký trojúhelníkový štít, střecha sedlová. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu valbovou. Loď zaklenuta třemi poli valené klenby. Stěny členěny průběžnou kordonovou římsou. Kněžiště zaklenuto jedním polem valené klenby. Materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: taška, plech (měď)