venkovská usedlost

KP tvoří: obytná budova čp.17, brána vjezdu a ohradní zeď, hospodářský objekt (v sev. části), vozová kolna, stodola, prostředí KP tvoří: budova v JV části a ohradní zeď, stavební buňka a garáž u vozové kolny, přístavba k hosp. objektu. Areál bývalé usedlosti se vstupním průčelím obrací do historického hloubětínského náměstí. Průčelí je tvořeno podélnou fasádou obytné patrové budovy, jejíž přízemní podlaží je členěno bosáží a klenáky v páse nad částečně zazděnými okny. V patře jsou okna lemována plochou šambránou. Střecha je valbová. Na obytnou budovu kolmo navazuje bývalá hospodářské budova. Ta je přízemní se sedlovou střechou a dřevěným arkýřem na střední ose. V západní části dvora je areál uzavřen stodolou, která je novodobě upravena s hladkou fasádou a nevhodnou asfaltovou krytinou. V jižní části dvora se nachází hodnotná kolna na čtvercovém půdorysu, jejíž krov je na vstupní straně nesen trojicí masivních sloupů. Na západě k ní přiléhá přízemní novostavba garáže. Vlevo od vstupní brány do areálu stojí na místě podélné budovy bývalých chlévů patrová novostavba, která částečně respektuje původní půdorys.