venkovská usedlost

KP tvoří: obytná budova čp. 18, ohradní zeď s dvěma branami prostředí KP tvoří: novodobá dílna (severní část), stodola (jižní část), přístřešek (na dvoře), přístavek (na západě obytné budovy) Z původní usedlosti se zachovala pouze obytná budova podélné dispozice a ohradní zeď s dvěma branami. Před hlavním průčelím do Poděbradské ulice předstupuje drobná zahrádka lemovaná nízkou zdí. Obytná budova má ve valbové střeše dvouosý vikýř, zakončený trojúhelným štítem. Na stavbu navazuje nakoso natočená branka pro pěší a vedle pak brána zakončená stlačeným obloukem. Obytná budova má hladkou fasádu a nárožní bosáž. Druhý vstup do usedlosti vede vraty na jižní straně z uličky K mototechně, která ústí do historického hloubětínského náměstí.