měšťanský dům

Řadový dvoupatrový zděný omítaný dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, situovaný ve východní frontě Náměstí. Přízemí prolomeno obdélnými dřevěnými výkladními skříněmi a vstupem v ose, k němuž vedou dva stupně. Sokl obložen kamenem. Od patra odděleno přízemí kordonovou římsou. Obě patra prolamují tři obdélná, pravoúhle zakončená okna, lemovaná šambranami, s propadlými obdélnými poli v parapetních výplních. Jsou završena nadokenními římsami a sedí na kordonové římse. Vertikálně fasádu na nárožích člení pilastry, s hlavicemi s maskarónem, které drží kordonovou římsu mezi 1. a 2. patrem. Nad 1. patrem přecházejí v lizény, držící korunní římsu. Nad ní trojlaločně ukončený štít s kruhovým otvorem prostřed. Po stranách štítu dva čučky, ve vrcholu piniová šiška. Interiér bývalého podloubí klenut valeně s trojúhelnými výsečemi. Za ním obdélná místnost, klenutá valeně s lunetami, vpravo chodba klenutá valeně se styčnými výsečemi. Prostor obdélné patrové novostavby navázán na starou dispozici a funkčně s ní propojen pro provoz knihkupectví.