kaplička Panny Marie

Na okraji obce u hlavní komunikace je situován drobný objekt kaple Panny Marie. Jednoduchá stavba na přibližně čtvercovém půdorysu je opatřena hladkou fasádou, členěnou přízedními nárožními pilastry bez patky s římsovou hlavicí. Hlavní průčelí je na osu prolomeno pravoúhlým vchodem segmentového zaklenutí. Lištové ostění je zakončeno segmentově vypnutou návojovou římsou. Pilastry ve vrcholu nesou rovný překlad s profilovanou vyloženou podstřešní římsou, na bočních i zadní straně tvořící lizénové rámy. Vrcholová římsa nese v průčelí trojúhelný ořímsovaný trojúhelný štít, ve vrcholu ukončený litinový kříž. Objekt je kryt sedlovou střechou. Vnitřní prostor je sklenut jedním polem české placky s prolomením bočních stěny mělkými nikami půlkruhového profilu, zakončených konchou a osazeny sochami světců. materiál: kámen, cihla, omítka, krytina - pálená taška