kaplička sv. Jana Křtitele

Kaple je postavena na dvoustupňové šestiúhelníkové základně. Tvoří ji tři masivní zděné pilíře, osazené na pískovcových podstavcích. Má trojúhelníkovou dispozici se skosenými rohy. Je otevřená, ze tří stran půlkruhově zaklenutá arkádou, uzavřená plochou kupolovitou klenbou. Otevřené arkády jsou v přízemí uzavřeny klasickou balustrádou, složenou ze soklů, madel, kuželek a trnože. Uvnitř kaple je centrálně osazen masivní podstavec trojúhelníkové dispozice, nesoucí zeměkouli a sousoší Kristova křtu. Podstavec je z každé strany zdoben kartuší s nápisem. Zeměkoule s reliéfně pojednanými světadíly má z horní strany do lůžka osazeny volně stojící figury sv. Jana Křtitele a Krista. Na vnitřních stranách pilířů architektury jsou na konzolách osazeny figury tří světců v podživotní velikosti - sv. Šebestián, sv. Antonín Paduánská a sv. Fabián. Jedná se o novodobé sochy neogotického tvarosloví, instalované zde v roce 1899 (viz letopočet na profilované římse čelní strany soklu). Kaple je zastřešena prejzovou krytinou, na vrcholu je osazen kovový kříž.