kamenný kříž

Na čtvercové jednostupňové základně čtyřboký sokl s rytými tvarovanými rámy. Na přední straně reliéf Piety, na pravé straně soklu iniciály IHS v oblacích, vlavo monogram Marie, rovněž v oblacích (už jen velmi málo čitelný), na zadní straně soklu reliéf s architekturou mostu o třech obloucích a nad ním Boží oko (taktéž jen vlemi těžkočitelné). Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní tvarovaná podnož, která nese kříž s rozšířenou patkou. Ramena kříže ve tvaru liliového květu. V místě křížení břevna se rameny je reliéf trnové koruny a nad ním nápisová blána s nápisem INRI. Na podstavci nápis s chronogramem: IV ChrIstIane VIatar CaVe ne sIne pIo ConDoLentIo Vq et DICto aVe hasCe LV CIVosas statVas transeas --- tedy pravděpodobně letopočet 1748