měšťanský dům

Řadový zděný omítaný jednopatrový dům, situovaný v severní frontě pravidelné zástavby Náměstí. Přízemí prolomeno výkladci, vstup pravoúhle zakončený po levé straně, k němu vedou tři stupně. Dveře dvoukřídlé dřevěné. Přízemí zdobeno pásovou rustikou, od patra odděleno kordonovou římsou. Patro prolomeno čtyřmi okenními osami, lemovanými šambranami, dosedají na parapetní římsu, pod ní v obdélném poli parapetní výplň s vegetabilní ornamentikou. Okna završena trojúhelnými frontony, drženými dvěma konzolami. Fasádu mezi okny vertikálně člení pilastry, jejich dříky s vpadlými poli, římsové hlavice se dvěma rozetkami. Nad okny kordonová římsa, na níž sedí příčně obdélná půdní okénka, mezi nimi puklice. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa se zubořezem. Objekt má sedlovou střechu mírneho sklonu s plechovou krytinou. Dvorní fasáda hladká. Přízemí vpravo prodejna oděvů - přepříčkováno. Vlevo za vstupem obdélná chodba, jejíž stěny zdobeny pilastry, vlevo oblouk zazděného podloubí. Umožněn přístup k tříramennému pilířovému reprezentativnímu schodišti s litinovým zábradlím, nad nímž se nachází novorenesanční nástropní freska s dekorativními motivy. Prostory patra plochostropé.