měšťanský dům

Řadový dvoupatrový zděný omítaný dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele je situován na východní straně uliční zástavby Náměstí. Sokl obložen kamenem. Přízemí prolomeno půlkruhovým obloukem bývalého podloubí, proskleným, sloužícím jako výkladní skříň. Je členěno pásovou rustikou, na nárožích lizénami, je odděleno od patra kordonovou římsou. Patra prolomena trojicí obdélných, pravoúhle zakončených oken, sedících na parapetní římse, v přízemí s obdélnou parapetní výplní. Lemována šambranami s lištou, završena nadokenní římsou, nad níž štukové obdélné pole. Okna 2. patra lemována šambranami s lištou, sedí na podokenní římse, pod níž štukový obdélný motiv, završena nadokenní římsou, probíhající po celé šířce fasády. Průčelí zakončeno profilovanou korunní římsou. Vertikálně průčelí členěno nárožními pilastry, zdobenými kanelurami. Dvorní fasáda hladká, prolomena okenními osami a novodobě proraženými dvěma vstupy. Objekt se sedlovou střechou, krytou plechem. Na dvorní parcele se nachází obdélná zděná omítaná přístavba kůlny s pultovou střechou s lepenkovou krytinou. Interiér bývalého podloubí předělen příčkou a zaklenut valeně s trojúhelnými výsečemi. Vlevo chodba klenutá valenou klenbou, vzadu při dvorní fasádě místnost s valenou klenbou se styčnými výsečemi. Vpravo v bývalém mázhausu nástup na novodobě upravené schodiště do patra. Mezipodesty klenuty valeně s výsečemi. V patrech bytové jednotky, většinou ploché stropy, někde dochovány valené klenby se styčnými výsečemi, rovněž původní dřevěné zárubně s klikami. V přízemí a mezipatře úzká chodbička na dvůr,