měšťanský dům

Řadový zděný dvoupatrový dům, situovaný na jihozápadní straně Náměstí, se sedlovou střechou, krytou břidlicí. Přízemí prolomeno širokým půlkruhově zakončeným obloukem, maskaron v hlavním klenáku. Průčelí na nárožích podpíráno dvěma opěrnými pilíři, zasahujícími toliko ke kordonové římse, oddělující přízemí od patra. Patra členěna vysokým pilastrovým řádem, patky spočívají na volutách na kordonové římse, ve střední části pilastrů reliéfní kartuše, hlavice kompozitní, nesou kladí s korunní římsou. 1. patro prolomeno třemi osami obdélných, pravoúhle zakončených oken, lemovaných štukovými šambranami se zalomeným profilem, okna na parapetní římse, parapetní výplň tvoří motiv pásky ve středu níž je mušle, v suprafenestře rovněž mušle, andílčí hlavička kolem ní reliéfní vegetabilní ornament. Nad postranními okny segmentový, nad středním trojúhelný probíraný fronton. Okna v 2. patře tři, lemována šambranami s ušima, okna na parapetní římse, v parapetní výplni motiv stáčené voluty a čabraky. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa, na níž je situována atika a na ní obdélný štít, završený segmentovým frontonem. Ve štítu dvě obdélná okna, nad okny svazkový klenák, v tympanonu komzola s volutovými křídly, na štítu socha orla, po stranách na atice vázy. Nádvorní průčelí hladké, prolomeno vstupním portálem a typizovanými okny. Zakončeno korunní římsou. Přízemní prostora bývalého podloubí klenuta valeně s výsečemi. Vlevo schodiště do části zvýšeného přízemí skrze půlkruhově zakončený pískovcový portál, s hlavním klenákem v ose. Za ním místnost obdélná, klenutá valeně. V zadní části domu chodba klenutá valeně, vedoucí k typizovanému schodišti, vedoucímu k bytům v patře. Sklepy valeně klenuté, valeně s lunetami, zdivo smíšené, částečně omítané. Obdélná dvorní parcela není zastavěna, slouží jako komunikace.