kostel sv. Jana Křtitele

Kostel je jednoduchou orientovanou jednolodní stavbou s rovně zakončeným mírně odsazeným kněžištěm, ke kterému z jihu přiléhá hranolová sakristie. V západním průčelí stojí hranolová věž přístupná točitým schodištěm, jehož tubus stojí v rohu svírajícím věž a loď od severu. Hladké fasády člení pouze v kněžišti lizénové rámy, trojice oken v delších osách jsou osazeny ve špaletách završených stlačenými oblouky, stejně jako okna zvonového patra věže. Okno směřující z východu do kněžiště je zazděno. Vstup do podvěží je umístěn v pravoúhlé nice. Nároží zvonového patra věže zdůrazňují jednoduché pilastry. Profilované korunní římsy vynášejí sedlovou střechu lodi, přecházející nad kněžištěm ve valbu, věž je opatřena nízkou helmicí. Podvěží má valenou klenbu, loď klenou rovněž dvě pole valené klenby (s trojbokými výsečemi dosedajícími na přízední pilastry s bohatě profilovanými římsovými hlavicemi), presbytář klene placka se štukovými pasy naznačujícími křížení.