krucifix

Na stupni na dvoudílném soklu umístěn kříž s jetelově zakončenými břevny, nesoucí korpus Krista. Spodní podstavec obdélný, svrchní strana odsazena a vyžlabena. Na něj nasedá obdélný hranol, ve spodní části konvexně vyklenutý. Na stranách zdoben rytými zrcadly, na přední straně umístěna reliéfní volutová kartuše s rytým nápisem s chronogramem: CrVX/ nostrI saLVa/torIs sIs nobIs/ aVXILIo protege/ nos CVnCtIs horIs/ ab oMnI perICVLo/ Ita CVLtores/ VoVent ho/nores. Zakončen vyloženou profilovanou římsou. Na něm na volutovém podstavci kříž. Korpus Krista s pokrčenými nohami v kolenou, bederní rouškou modelovanou měkkými záhyby, trup esovitě prohnut, hlava skloněna k pravému rameni. Nad hlavou štítek s nápisem INRI. Materiál: pískovec Rozměry: š. 93 x hl. 73 x v. 196 cm.